Yerden tam 200 metre yükseklikte. İlk adımda korkutuyor, sonra etkiliyor

Yerden tam 200 metre yükseklikte. İlk adımda korkutuyor, sonra etkiliyor

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan yaklaşık 200 metre yükseklikteki cam seyir terası, ziyaretçilere önce adrenalin dolu anlar yaşatıp sonra doğanın güzelliklerini sunuyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası başta olmak üzere tarihi konakları ve kalesiyle çok sayıda turisti ağırlayan Sivas'ın Divriği ilçesinde, kayalıkların üzerine inşa edilen cam seyir terası yoğun ilgi görüyor.

Çaltı Çayı, tarihi Divriği ve Kesdoğan kaleleri ile ilçe merkezine hakim, yaklaşık 200 metre yüksekliğindeki tepeye inşa edilen cam seyir terasına çıkanlar, önce adrenalin yaşıyor, sonrasında ise doğanın sunduğu güzellikleri izlemenin keyfini çıkarıyor.

Antalya'dan ilçeye ziyarete geldiğini belirten bir vatandaş, “Divriği doğasıyla, coğrafyasıyla çok güzel bir yer” dedi ve ekledi:

“Terasa ilk çıktığımda biraz heyecan yaptım ama teleferiğe alışık olduğum için bir süre sonra adapte oldum. Sonrasında kanyonu gördüm ve çok doğal bir güzellik. Herkesin gelip görmesi gerektiğini düşünüyorum.”

"AŞAĞIYA BAKMAK ÇOK KORKUNÇ"
İsviçre'de yaşayan ve tatil için Türkiye'ye geldiğini söyleyen başka bir kişi ise “Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nı görmeye geldik, sonrasında cam seyir terasına çıktık. Burası bayağı yüksekmiş, ilk çıktığımda düşerim korkusu yaşadım. Sonrasında doğal güzellikleri gördüğümde çok şaşırdım” diye konuştu.

Bir başka vatandaş da “Burası çok güzel, ırmak mükemmel. Cam seyir terasından aşağıya bakmak çok korkunç” dedi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri