Türkiye'nin günlük elektrik üretim ve tüketimi açıklandı

Türkiye'nin günlük elektrik üretim ve tüketimi açıklandı

Türkiye'de dün elektrik üretimi, tüketimi geride bırakırken, en büyük pay hidroelektrik santrallerinden geldi.

Türkiye'de dün günlük bazda 1 milyon 121 bin 169 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 120 bin 449 megavatsaat oldu.

Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 52 bin 743 megavatsaatle saat 16.00'da, en düşük tüketim ise 37 bin 183 megavatsaatle 06.00'da gerçekleşti.

Günlük bazda dün 1 milyon 121 bin 169 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 120 bin 449 megavatsaat olarak kayıtlara geçti.

Üretimde ilk sırada yüzde 21,6 payla barajlı hidroelektrik santralleri yer aldı. Bunu yüzde 20,7 ile ithal kömür santralleri ve yüzde 16,2 ile güneş enerjisi santralleri izledi.

Türkiye dün 6 bin 687 megavatsaat elektrik ihracatı, 5 bin 933 megavatsaat elektrik ithalatı yaptı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri