Güven Kıraç oyuncu olmaya nasıl karar verdiğini anlattı

Güven Kıraç oyuncu olmaya nasıl karar verdiğini anlattı

Kariyerinde 40'ıncı yılını kutlamaya hazırlanan usta oyuncu Güven Kıraç, bilinmeyenlerini ve oyuncu olmaya karar verdiği yılları anlattı.

"Masumiyet", "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar", "Filler ve Çimen", "Barda", "Kabadayı", "Yeraltı", "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi" ve "Hekimoğlu" gibi birçok projede rol alan 65 yaşındaki Güven Kıraç, kariyer yolculuğunu anlattı.

Son olarak “İnci Taneleri”nde rol alan ve Erkan Can, Bahtiyar Engin ve Levent Ülgen'le "Alevli Günler" adlı tiyatro oyununda sahneye çıkan Güven Kıraç, kendisini en çok etkileyen projenin "Masumiyet" olduğunu söyledi.

Ünlü oyuncu, "İlk filmim, ilk göz ağrım ‘Masumiyet’ filmdeki ‘Yusuf’ karakteri, beni sinemaya girdirmedi, dürttü. O yüzden Zeki Demirkubuz'a müteşekkirim her zaman. Yani Yusuf, benim sinema yolculuğumun ilk kahramanı, onu hayata geçirmekte gösterdiğim özeni bütün sinema yolculuğum boyunca kendime bir şiar edindim. Hep kendimi Masumiyet'in bir oyuncusu olarak görüp, 'Bir sonraki filmi kabul etmeli miyim?' penceresinden bakarak bir yol haritası çıkarma gayreti gösterdim. Zaman zaman sinemanın sanat filmleri kulvarından dışarı çıkıp, başka mahallelerin üretiminde, komedi filmlerinin içinde de yer aldım. Ama kendimi her zaman bağımsız bir sinemacı olarak hissettim ve addettim" dedi.

TİYATRO HAYATIMDA HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇTİ"
"Oyuncu olmaya lisedeyken karar verdim" diyen Güven Kıraç, o yılları şu sözlerle anlattı:

"Lisede okurken tiyatroyla tanıştım. Tiyatroyla tanışınca benim bütün düşünce yapım değişti. Aslında Zincirlikuyu İnşaat Teknik ve Meslek Lisesinde eğitim alırken mimar olmayı düşünüyordum. Fakat lisede tanıştığım tiyatro kolları, hayatımda büyük bir rol çaldı ve her şeyin önüne geçti. O sahne, alkış, çalışma periyotundan çok hoşnut kaldım. İlk defa oyuncu arkadaşlarımla seyirciye selam verip sahnede oyunu bitirip kulise girince, 'Bu şahane bir şey, ben bunu bırakmak istemem.' dedim ve hala da tiyatronun peşinden gidiyorum."

Tiyatroya hala devam ettiğini ifade eden Güven Kıraç, "Kariyeri sinema ağırlıklı bir oyuncuyum. 2026, kariyerimde 40'ıncı yılım. 1986'dan beri bu işi yapıyorum. Kariyerimde sinema filmleri çok ama tiyatronun hayatımda olmasına da hep özen gösterdim" dedi.

"Bir tiyatro oyununda sizi yönetmen olarak perde arkasında görür müyüz?" sorusuna da yanıt veren Güven Kıraç, "Ne sinemada ne de tiyatroda yönetmenlik kısmına pek girmedim. Ama bu, bütün bunlara kapalı olduğum sonucunu çıkarmaz. Oyunculuğu çok ciddiye aldığım için uzun yılları bunu tesis etmekle geçirdim. Belki buradan sonra anlatmaktan heyecan duyacağım bir filmi, yönetmek isteyeceğim bir oyunu eğer içimde bir dürtü olarak hissedersem yaparım" diye konuştu.

KARİYERİNDEKİ KIRILMA NOKTALARINI AÇIKLADI
Kariyerindeki kırılma noktasının "Masumiyet" filmi olduğunu belirten usta isim, "Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girmem de bir kırılma noktasıydı. Çünkü daha önce üç kere deneyip 1988'de konservatuvara girdim" dedi.

Kıraç, o üç yılın kendisi için çok zorlu geçtiğini söyleyen ve ailesinden de 'Hani sen mimar olacaktın?' baskısı gördüğünü belirtti.

Güven Kıraç, "Yapmak istediğiniz projeler var mı?" sorusuna da "Bizde projeler Erkan abiyle (Kıraç) biraz kendi işlerimizi yapmak üzere ağırlık kazanıyor. Hayal ettiğimiz, uzun süreler demleyip, çalıştığımız hem tiyatro hem sinema hem de platformlar için bazı projelerimiz var. Bunları toparlayıp yapma arifesinde bulunuyoruz. Ama bunların hangisi önce hayata geçer. Onları çok kestiremiyoruz" diye yanıt verdi.

"KEŞKE PEDRO ALMODOVAR İLE YOLUMUZ KEŞİSSEYDİ"
Kariyerinde Şener Şen, Uğur Yücel gibi isimlerle birlikte rol aldığını ve birçok iyi yönetmenle çalıştığını ifade eden Kıraç, "Keşke Pedro Almodovar'la yolumuz kesişseydi. Bir filminde olsaydım" dedi.

15 senedir resim de yapan Güven Kıraç, "Sağlığım el verdiği sürece de resme devam etmek istiyorum. Sergi fikrim de hazır resimlerim de var. Ama dünyanın her yerinde savaşlar varken o moral içinde değilim" dedi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri