Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ile normal (örgün) üniversite arasındaki farklar temelde öğrenim yöntemi, etkileşim ve disiplin üzerine kuruludur. İşte detaylı karşılaştırma:
Eğitim Şekli
Özellik
AÖF
Normal Üniversite
Dersler
Online / basılı materyal
Sınıfta yüz yüze
Devam Zorunluluğu
Yok
Genellikle var
Soru ve Tartışma
Forum, mail veya yok
Sınıf tartışması, grup çalışması
Öğretim Programı
Esnek, kendi hızında
Sabit, müfredat takvimiyle
Sınav ve Değerlendirme
Özellik
AÖF
Normal Üniversite
Sınav Sıklığı
Yılda 2–3 kez
Genellikle dönemlik (yarıyıl sonu)
Not Sistemi
Aynı harf notu sistemi
Aynı harf notu sistemi
Proje / Uygulama
Sınırlı
Laboratuvar, uygulamalı dersler ve projeler
Sosyal ve Akademik Hayat
AÖF: Öğrenci kulüpleri, sosyal etkinlikler ve kampüs hayatı sınırlı.
Normal Üniversite: Kulüpler, etkinlikler, kampüs yaşamı ve laboratuvar imkânları bol.
Disiplin ve Motivasyon
AÖF: Disiplin tamamen öğrenciye bağlı.
Normal Üniversite: Program, dersler ve sınav tarihleri daha katı, motivasyon genellikle dışsal faktörlerle desteklenir.
Kariyer ve İşveren Algısı
Çoğu işveren AÖF diplomasını kabul eder, ancak bazı sektörlerde örgün eğitim mezunları tercih edilebilir.
Özellikle laboratuvar veya uygulamalı alanlarda örgün eğitim avantajlıdır.
Özet
AÖF: Esnek, kendi hızında öğrenmek isteyenler için ideal.
Normal Üniversite: Sınıf ortamı, sosyal yaşam ve uygulamalı deneyim isteyenler için ideal.